Whale Watching

Rastlösheten är stillad! Idag har jag och Johan varit på Whale Watching! Vågorna stod höga (klarade mig från att spy!) och det blåste (frös väldigt mycket, kan ju inte ha tjockjacka i californien!) men allt detta var värt! Såg hur många delfiner som helst! De simmade efter båten och gjorde trix! Såg även några valar men det var inte lika spännande , de är ju mest under vattnet..

Har även dåliga nyheter..Fick veta vad det kostar att laga bilen idag..kostar ungefär 10000 kr..svider på kontot. Tydligen har bränslepumpen lossnat och hamnat i tanken, de var tvungna att montera ut hela tanken och ta ut pumpen och sen montera tillbaka den och installera en ny pump. Detta jobb skulle tydligen ta ungefär 4 timmar därav denna höga kostnad. De gjorde jobbet direkt iaf så bilen finns klar att hämta imorgon!

Blir utekväll imorgon i La Jolla som betyder diamanten! Är San Diegos finaste område, alla rika bor där..Antar att det kostar en förmögenhet att gå ut där men är tydligen dit vi ska..

Ikväll blir det myskväll med johan o ella, ska spela kort och se på film! Laddning inför imorgon!
        Lite suddigt,var svårt att ta kort på dem, har bra filmer dock!

Fängslad

Madeleine Birger, snart 23 år, överenergisk och just nu rastlös!

Trodde aldrig att det här skulle hända mig! Jag har tid över..tänkte därför att jag skulle fixa en blogg! Bor för tillfället i Californien, USA och vår bil har gått sönder! Det är ingen myt..man blir begränsad av att inte ha en bil i detta land. Lokaltrafiken är urusel och vi måste gå 20 min till spårvagnen om vi nu skulle vilja åka med dessa skummis fyllda tåg. Vägen till tåget är också mycket otrevlig! Vägen är kantad av några döda råttor och det prasslar i buskarna när man går förbi..vågade kika in i busken i går och fick syn på en liten ödla som sprang runt där inne, mycket bättre än råttor men jag vet ju att de finns där! Är heller inga gatulampor så man får treva sig fram i mörkret, vågar inte tänka på vad man skulle kunna råka trampa på! Det som är det mest usla med lokaltrafiken är att sista tåget går vid midnatt, alla dagar! Detta innebär att det inte går att ta sig hem från krogen med hjälp av tåg! Alternativen är då bil eller taxi som är ungefär dubbelt så dyrt som i Sverige! Vi väljer att åka bil, skulle bli ruinerade om vi tog en taxi varje gång, detta innebär att vi måste turas om att vara nyktra, kloka svenskar som vi är! Kan dock tänka mig att många kör fulla här, bilköerna är inte nådiga ut från downtown vid t 2 tiden.. Just nu är detta inget att gnälla över egentligen eftersom vår bil är trasig! kan inte göra nånting! Att ta sig till gymmet tar ungefär en timme vilket gör att man tappar lusten att  åka dit, speciellt då vägen dit innebär att man måste gå den underbara vägen till tåget...

Helgen ligger framför mig och vi har ingen bil, känner mig som en riktig snobb som gnäller över att inte ha en bil men ni som har varit i USA förstår, det är outhärdligt..Känner mig fängslad i mitt eget hem! Har haft två exam de senaste två veckorna så jag skulle tycka att det vore skönt att göra nånting annat i helgen, vilket nu innebär att vi måste använda tåget för att ta oss nånstans. Hade planer på att åka till en outlet i Carlsbad i helgen! Hoppas på att några andra ska dit så vi kan åka med för dit går det iallafall inte att åka med tåget! Kanske är lika bra att vi inte åker dit eftersom dollarn ligger på 8,90!! Måste också påpeka att vi inte har någon TV heller..Återkommer med info om hur jag botar min rastlöshet.


RSS 2.0